Организация на сватби, кръщенета, рождени дни, момински, бебешки и др. видове партита
Darabel

Какво следва след годежния пръстен

Какво следва след годежния пръстен
          И така! Получихте предложение за брак, то не беше силно засрамващо и пред много хора, а освен това и се съгласихте! Честито и поздравления за решителната стъпка! Предстоят Ви вълнуващи месеци, в които да очертаете с щрихи, цветчета и балончета вашия сватбен ден. За да не изпаднете междувременно в нервна криза и умопомрачение още в началото на този процес, ето и оптимизираната последователност на нещата които да предприемете в организирането на вашата сватба:
          
          1. Избор на дата
    Набележете няколко дати, тъй като това би спестило потенциалния дискомфорт, ако трябва да смените датата, защото например избрания от вас ресторант е зает. Нека поне една от датите да е няколко месеца по-далечна от другите. 
         
          2. Изчисляване на приблизителния брой на гостите
       Броят на гостите Ви е необходим за да пристъпите към избор на съобразена по размер локация за сватбата. Направете съвсем приблизителен списък с гостите, които искате да поканите. Критичен момент тук могат да бъдат родителите, когато искат да поканят голямо число гости, които не сте виждали и не познавате, а вие да не искате това.  В случай, че този проблем изникне, постарайте се да го решите без ултиматуми и с много комуникация, защото не са една или две историите, в които прекаления ентусиазъм на тъстовете и свекърите се сблъсква с вашето виждане за сватбата ви и в резултат организацията да стане по-стресова, отколкото ви е необходимо. 

          3. Концепцията
      Помислете без да се затормозявате, най-общо каква сватба искате – на открито или на закрито и къде искате да бъде тя.

          4. Бюджет
       Създайте съвсем ориентировъчен бюджет, който ще ви спести разочарования в случай, че на по-късен етап ви се наложи да правите компромиси с едно или друго. Имайте предвид и че масово гостите вече подаряват само пари, така че крайният резултат не винаги е голям минус.

        Следващите няколко стъпки е желателно да направите в кратък период от време за да си осигурите безпроблемно първоначално избраните ресторант, сватбен фотограф, дисководещ и оператор.  В нашата практика и в тази на наши колеги много често се случва една двойка да изпревари друга дори и в рамките на няколко часа.  Това е особено актуално през януари, когато се записват най-много сватби.

          5. Набелязване на ресторанти
        След като успешно се справихте в рамките на 2 дни с горните 4 стъпки идва времето и да се насочите към избора на ресторант според броя гости, който ще имате. 

          6. Организиране на среща с фотограф, оператор и дисководещ
  
     Вече сте се насочили към няколко ресторанта и знаете че са свободни за датата ви. Сега е моментът за среща с фотограф, видео оператор и сватбен dj. 

         7. Запазване за часове за ритуална зала и църква
        След като сте коментирали с фотографа и оператора подходящите часове и ритуални зали, можете да ги запазите. Добрата новина е, че дори вашия час да е зает, то този 20 минути преди това или 20 минути след това най-вероятно ще бъде свободен, а това не се отразява на програмата ви съществено.

         8. Запазване на гримьор, фолклорна формация и фризьор
      При гримьора, фризьора и другите услуги на сватбата имате малко повече поле за лавиране. Все пак не се бавете с ангажирането им с оглед на това да запазите най-подходящите часове за вас.

      След като сте готови с горната програма, можете да се насочите към избиране на поканите. След като поръчате желаните от вас покани, може да се заемете с всеки малък детайл и аксесоар който да направи вашата сватба незабравима.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg