Организация на сватби, кръщенета, рождени дни, момински, бебешки и др. видове партита
Darabel

Как да изберем дата за сключването на брак

Как да изберем дата за сключването на брак

Коя дата ще изберете за вашата сватба е от значение за следното:

1. Ще бъдат ли свободни ритуалната зала, църква, ресторант, сватбен фотограф, видео оператор, дисководещ и ще можете ли да ангажирате местата и услугите, които сте харесали най-много или ще се налага да правите големи компромиси;

      2. В случай, че желаете да сключите църковен брак, ще можете ли или не, защото например текат Великденските пости;

            3. Каква е вероятността времето да е хубаво;

Най-общо казано ангажирането на сватбените услуги протича в  3 последователни периода и в зависимост от това в кой период организирате сватбата си, ще имате по-малко или повече трудности със запазването на сватбените услуги:

            1. От пролетта до средата на есента на предходната година за дати през следващата.

            2. От 1 ноември на предходната година до края на януари.  

            3. От 1-ви февруари нататък.

Ето какви предимства и недостатъци имат сватбите през съответните месеци на годината:

            От 1 ноември, декември, януари, февруари до 1-ви март

През зимата сватби се правят по изключение и в повечето случаи има някаква причина младоженците да бързат с брака (бременност, професионални или учебни ангажименти, предстоящи пътувания). В други случаи се търси нетрадиционния подход към събитието от хора, които обичат зимата .

Ако вашата сватба е през този период заложете на програма „Всичко на едно място“. Сключете брак чрез изнесен ритуал  и изобщо се постарайте да не излизате от хотела.

Плюсовете на този период са големите отстъпки от цените на сватбените услуги. Не забравяйте да поискате такава .

            От април до края на юни.


Всички уикенди от средата на април до края на юни са силно популярни дати за сватби.

            1 юли до 15 август

В случай, че сте позакъсняли с организацията на сватбата си, се прицелете в този период. Ако се жените в през юли и август трябва да се съобразите с високите температури – изнесени ритуали и коктейли следва да не се правят преди 18:00 часа. Същото важи и за фотосесиите. Ако няма как да се вместите в графика, по-добре направете сватбената фотосесия в отделен ден.

            Средата на август до края на септември

Вторият пик в сватбите. За да нямате трудности с ангажирането на услуги и ресторант, действате своевременно.

            Октомври

Дори и да не сте закъснели с организацията на сватбата си имайте предвид този период като може би най-доброто време за сватбени тържества.  Голямото количество сватби от септември започва да намалява. Времето е най-доброто в годината, когато можете да сключите брак – перфектни температури, малка вероятност за валежи.  

            Ноември до средата на ноември
Сравнително малко количество от последните сватби за годината.  Есенните багри са впечатляващи.

            Сватба в петък и другите делнични дни

Сватбата в петък започва да става все по-популярна. Има няколко петъци в годината, които са почивни дни и в повечето случаи тогава се сключват доста сватби. Все пак дори когато е работен ден, петъкът е добър вариант да организирате сватба например за началото на септември, като всички услуги и места ще бъдат на ваше разположение и месец по-рано (докато за съботата всичко е вече запазено от половин година).  Ако планирате сватба в петък заложете на сключване на граждански и църковен брак в тесен семеен кръг и поканете гостите в ресторанта от 20:00 часа.

            Сватба в събота

Най-популярният ден за сватбени тържества. Ако планирате сватба в събота извън слабия сезон, се погрижете достатъчно рано за ангажирането на всички услуги.

            Сватба в неделя

Около 30% от сватбите в неделя, са в дневен формат. (Подпис от 11:00 часа, църква от 12:00 часа и ресторант от 13:00 часа). Неделята се избира от двойки, които държат в по-голяма степен на църковния брак, тъй като съботата, въпреки че е разрешен ден за венчавки, не е много удачен ден според някои свещеници.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg