Организация на сватби, кръщенета, рождени дни, момински, бебешки и др. видове партита
Darabel

Как да изберете и работите със сватбен DJ

Как да изберете и работите със сватбен DJ

Изберете правилния модел dj за сватба

Преди всичко вашето удовлетворение от работата на диджея, зависи от правилния му избор. Кой дисководещ да изберете ще ви насочи информацията за него в интернет, мненията на клиенти, както и впечатленията от личната ви среща.

 Една от основните моделни разлики на дисководещите за сватба е дали озвучаването ще се състои основно от музика или песните ще бъдат съчетани с богат вокално-хумористичен набор от шеги, подмятания, закачки и междуметия. Все пак преобладаващото търсене е към дисководещи, които ограничават говоренето до обявяване и пояснения към ритуалите и залагат основно на музиката, като фактор за забавление на гостите.

Повечето сватбени диджеи се справят добре с разнообразието от музикални стилове.  Все пак предвид специфичния български климат има такива, чието присъствие и водене са ориентирани по-скоро към поп-фолка, не само като музика, но и като стил на провеждане и веселба на една сватба. Същевременно има дисководещи , които не поемат сватби с чалга.

До каква степен да контролираме диджея

Вашият DJ за сватба е устроен да работи най-добре без голяма намеса в неговите задължения. Възможни са проблеми в работата му при силното ограничаване по отношение на музикалните стилове, несъобразяване от младоженците с уточнения начин на протичане на вечерта и други. Особено стресиращи за дисководещите са следните две действия от страна на младоженците:

1. Предоставянето на списък от 500 + песни, които диджеят да пусне на сватбата/които да не пуска на сватбата. (На средностатистическа сватба се пускат около 120 песни, като работата на DJ-я е да ги подбере така, че да накара всички ваши гости на различна възраст и  с най-различни вкусове да се забавляват.)

2. Предоставянето на какъвто и да списък песни или пък други изисквания в последните 3 дни преди сватбата. (Вашият dj има нужда от техническо време за да се подготви със списъците с песни, които сте му предоставили.)

Списък с песни

Малкият списък с 10 или 20 песни е желателен за безпроблемната  работа на вашия сватбен дисководещ. Уточнете задължително дали държите всички песни от списъка да бъдат пуснати или оставяте това на преценката на диджея. В много случаи неяснотата по този въпрос става предпоставка за проблемна работа и съответно недоволство от страна на младоженците.  Песните следва да бъдат разделени в три категории:

1. Песни, които да бъдат пуснати по време на сватбата;

2. Песни, които да бъдат пуснати, ако дисководещия прецени;

3. Песни, които да не бъдат пуснати

Напълно нормално е дисководещите е да пуснат и песните, ако решите да подбирате такива, за различните ритуали – посрещане на младоженците в ресторанта, хвърляне на булчинския букет и жартиер, както и разрязването на сватбената торта.

Импровизацията

В някои младоженци съществува известна представа и очакване за изцяло импровизирано водене и строго индивидуален сценарий на тяхната сватба, подготвена от дисководещия. Важно е да се знае, че техническите спецификации на диджеите позволяват импровизации, но в основата  се работи по проверен и изчистен сценарий, което включва  едни и същи реплики и шеги, а често и  една и съща интонация.  Това не е малфункция на дисководещия, а напротив – ефективен процес на работа.

Подбирането на правилния  DJ е предпоставка да получите това, което очаквате и да очаквате, това, което ще получите. 

Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg